Friday, July 27, 2012

Viie-juustu-pizza

Kui Itaaliast on pärit klassikaline quattro formaggi (nelja juustu) pizza, siis Juustukuningate poodi sisse astudes oli selge, et neli juustu oleks ikka liiga vähe ;) Kuigi tavaliselt olen pizzateol kasutanud kunagist Kaalujälgijate hitti kohupiimataignast paksu pizzapõhja, saab juustupizza puhul parema maitseelamuse klassikalise õhukese pärmitaignast põhjaga. Retsepti nuputamisel ratast leiutama ei hakanud ja kasutasin kokandusguru Jamie Oliveri oma.

RETSEPT 4le

Põhi (õhuke) 1 ahjuplaadile:
4 g pärmi
1/4 spl suhkurt
0,5 kl (175 ml) käesooja vett
250 g nisujahu
0,5 spl jahvatatud meresoola

Kate:
250 g purustatud tomateid ürtidega
100 g mozzarellat
100 g sinihallitusjuustu
75 g suitsujuustu kitsepiimast (Juustukuningad OÜ)
75 g parmesani (Juustukuningad OÜ)
75 g Basiron pesto rosso juust  - päikesekuivatatud tomati ja basiilika maitseline juust(Juustukuningad OÜ)

Valmistamine:
  1. Lisa kausis käesoojale veele pärm ja suhkur ning valmista näppudega ühtlane mass ja lase mõned minutid seista.
  2. Sega eraldi kausis jahu ja sool ning pärmisegule ja sega korralikult. Sõtku tainast kätega nii kaua, kuni tainast tuleb ise käte küljest lahti. Jäta tainas sooja kohta rätiku alla nii kauaks kerkima kuni riivid juustu.
  3. Riivi juustud, eelkuumuta ahi 225 C.
  4. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, rulli tainas õhukeseks 0,5 cm paksuseks, kata esmalt purustatud tomatitega ning seejärel riivitud juustudega.
  5. Küpseta 225 C juures max kuni 10 minutit ehk kuni juust on sulanud ja pizza servad õrnalt kuldsed.
Märkused:
  • Retseptis kirja pandud juustud võib loomulikult valida vastavalt oma maitsele ja eelistustele, siin on lihtsalt ära toodud selle pitsa katsetused. Vt juustusoovituste alt Juustukuningatest pärit hõrgutiste iseloomustusi.
  • Kastmena kasutan alati purustatud tomateid mitte ketšupit, sest neil on loomulik tomatimaitse ja tomatitükid annavad pizza maitsele lisaväärtust. Soovitan poes valida juba ürtidega maitsestatud purustatud tomateid, mis säästab sinu vaeva maitsestamisel.

No comments:

Post a Comment