![]() |
Suhkrusiirup piparkoogimaitseaine ja sulavõiga |
![]() |
Vahustatud munad suhkruga |
![]() |
Suhkrusiirupi-piparkoogimaitseaine-või segatud munadega |
![]() |
Valmistainas külmkappi minemas |
![]() |
Oodatud tulemus :P |
2 dl suhkrusiirupit (2 dl suhkurt + 5 spl vett)
1 pakk Santa Maria piparkoogimaitseainet
400 g võid/ margariini
3 muna
4,5 dl suhkurt
10 dl jahu
8 dl kartulijahu
1spl soodat
Valmistamine:
- Valmista suhkrusiirup, sulatades kastrulis suhkru ja lisades vedelale suhkrumassile paar spl vett. Hoia pliidikuumus maksimumi lähedal. Suhkrusiirupi sisaldusest ja suhkrukogusest selles sõltub piparkookide tume värv.
- Seejäel lisa suhkrusiirupile piparkoogimaitseaine ja sega hoolikalt. Lõika või kuubikuteks ja lisa segule, segades samaaegselt ning kui või on täiesti sulanud, sega vispliga kogu mass korralikult läbi ning tõsta kuumalt pliidilt kõrvale jahtuma.
- Vahusta munad suhkruga (4,5 dl) ning vali selleks suurem pott või kauss, kuhu plaanid taigna teha. Seejärel lisa suhkrusiirupi-maitseaine-või-segu munadele ja sega vispliga läbi.
- Sega eraldi kausis jahu, kartulijahu ja sooda ning lisa taignale.
- Kui tainas on hästi läbi segatud, jäta see vähemalt 1 ööpäevaks külmkappi, kus ta taheneb ja omandab õige konsistentsi.
- Piparkooke küpseta 180 C juures umbes 5 minutit.
Märkused:
- Taigen säilib külmkapis vähemalt 1,5 kuud.
No comments:
Post a Comment