Wednesday, July 18, 2012

Odrajahu-kohupiimakarask



RETSEPT

125 g kohupiima (Otto või Tervisi ricotta)
2,5 dl piima
1 muna
1 tl soola
1 spl suhkrut või mett
2 spl (50 g) võid
2,5 dl odrajahu
1 dl nisujahu
0,5 tl söögisoodat

Valmistamine:
  1. Sega kohupiim lahtiklopitud muna, piima, soola ja suhkruga.
  2. Lisa sulatatud või ja soodaga segatud jahud.
  3. Tõsta taigen kohe võiga ja jahu/või mannaga ülepuistatud vormi ning küpsetada eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 30-40 minutit.
Märkused:
  • Kontrolli karaski küpsust selle keskosast puutikuga.
  • Ahjust võttes lasta veidi jahtuda ja kummutada vormist välja. 
  • Säilita soovi korral fooliumis ja enne söömist soojenda uuesti.

Karask on kiire näljapeletaja suvisel ajal ja sobib ideaalselt piknikule. Antud karaski puhul on tegemist klassikalise variandiga, kuid maitset võib kujundada soolakamaks, lisades pitsamaitseainet või muid värskeid ürte, soolaseeni, suitsukala, - liha, röstitud metsapähkleid jms. Magusat maitset saab anda marjade ja puuviljadega, marmelaaditükkide ja piparmündiga jms. Parimalt maitseb loomulikult ahjusoojalt võiga määritult!

No comments:

Post a Comment