RETSEPT
Põhi:
150 g võid või margariini2 spl suhkrut
1 munakollane
1,5 klaasi jahu
Kate:
500 g hapukoort
1 klaas suhkrut
1 munakollane
2 spl kartuli- või maisitärklist
2 munavalget
1 tl vanillisuhkur
Valmistamine:
- Sulata või ja vahusta suhkruga. Lisa munakollane ja vahusta uuesti.
- Lõpuks lisa jahu, sõtku hästi läbi ja kata ümmarguse vormipõhi taignaga. Eelküpseta põhja ahjus 170 C juures 5-10 minutit.
- Katte valmistamiseks sega hapukoor, suhkur ja munakollane ning vahusta.
- Lisa tärklis ja vahusta hetkeks, et see oleks korralikult segunenud.
- Eraldi kausis vahusta munavalged ja vanillisuhkur tugevaks vahuks. Sega munavalgevaht ettevaatlikult lusikaga tõstes hapukooresegu hulka ja vala vormi. Küpseta ahjus 200 C juures 35 - 45 minutit, kuni kook on pealt kuldkollane.
Enne serveerimist lase jahtuda, kuigi ka soojalt maitseb see lihtsalt oivaliselt. Kui on soovi, võib kooki lisada ka erinevaid marju, kuid arvesta, et marjad võivad selle hapukamaks muuta.
Super maitsev, kasutasin ise Saare 30% Smetanat, sellega jäi veel eriti mõnus ja kreemine :)
ReplyDeleteOoo tänud Anu, proovin ise ka selle Saare kangemaga :)
Delete