Tuesday, July 17, 2012

Lihtne ja ülimaitsev hapukoorekook

See on täpselt selline kook, et kui näpud on põhjas, aga külalisi tahaks võõrustada parimal moel, siis selle koogi jaoks leidub alati mõni kopikas. Hapukoorekoogi retsept rändas minu juurde ühel sünnipäeval sugulaste juures rohkem kui 10 aasta eest, kui me kõik imestasime, millisest toorjuustust ja kuidas selline hõrgutis tehtud on. Tuli välja, et toorjuustust polnud haisugi ja kõige aluseks hoopis munavalged, hapukoor ja tärklis. Seega peab paika vanasõna, et lihtsates asjades peitub võlu! Igatahes tänud Ülle retsepti eest :)

Hapukoorekook seekord mustikatega, kuid maitseb suurepäraselt ka marjadeta!
 
                                         

 
RETSEPT

Põhi:
150 g võid või margariini
2 spl suhkrut
1 munakollane
1,5 klaasi jahu

Kate:
500 g hapukoort
1 klaas suhkrut
1 munakollane
2 spl kartuli- või maisitärklist
2 munavalget
1 tl vanillisuhkur


Valmistamine:
  1. Sulata või ja vahusta suhkruga. Lisa munakollane ja vahusta uuesti.
  2. Lõpuks lisa jahu, sõtku hästi läbi ja kata ümmarguse vormipõhi taignaga. Eelküpseta põhja ahjus 170 C juures 5-10 minutit.
  3. Katte valmistamiseks sega hapukoor, suhkur ja munakollane ning vahusta.
  4. Lisa tärklis ja vahusta hetkeks, et see oleks korralikult segunenud.
  5. Eraldi kausis vahusta munavalged ja vanillisuhkur  tugevaks vahuks. Sega munavalgevaht ettevaatlikult lusikaga tõstes hapukooresegu hulka ja vala vormi. Küpseta ahjus 200 C juures 35 - 45 minutit, kuni kook on pealt kuldkollane.
Enne serveerimist lase jahtuda, kuigi ka soojalt maitseb see lihtsalt oivaliselt. Kui on soovi, võib kooki lisada ka erinevaid marju, kuid arvesta, et marjad võivad selle hapukamaks muuta.

2 comments:

  1. Super maitsev, kasutasin ise Saare 30% Smetanat, sellega jäi veel eriti mõnus ja kreemine :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo tänud Anu, proovin ise ka selle Saare kangemaga :)

      Delete