Wednesday, July 18, 2012

Kakao-banaanikook

Koogi algne retsept peaks pärinema ammusest Selveri köögikalendrist. Kuigi antud kook maitseb imeliselt ahjusoojalt, võib külmalt juurde pakkuda ka vaniljekastet, mis teeb sellest ideaalse "kella 5 tee koogi"!

RETSEPT

200 g võid või margariini
3 muna
1 dl suhkrut
2 dl maitsestamata jogurtit
4 spl kakaopulber
4 spl suhkrut
1 banaan
1 tl söögisoodat
4,5 dl jahu

Valmistamine:
  1. Sulata suuremas kausis või ja  vahusta suhkrukogusest poolega.
  2. Teises kausis vahusta munad ülejäänud suhkruga.
  3. Püreesta banaan jogurtis saumiksriga ja sega võisegu hulka.
  4. Sega kakao ja suhkur, lisa taignale ning sega juurde munavaht.
  5. Lõpuks sega omavahel jahu ja söögisooda ning lisa taignale.
  6. Tõsta taigen ümmargusse keeksivormi (keskelt avatud) ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175 C juures 1 tund.
  7. Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.

No comments:

Post a Comment