Sunday, August 12, 2012

Porgandistruudel pärmitaignast

Ühel õhtul samast taignast valmis nii sai kui ka porgandistruudel :P



RETSEPT (1 struudli jaoks)

Taigen:
25 g pärmi e pool pulgapärmist
1 spl suhkurt
2,5 dl piima
100 g võid
1 tl (jahvatatud mere)soola
7 dl nisujahu

Täidis:
5-6 prgandit
3 muna
soola, pipart maitse järgi

Valmistamine:
  1. Lisa pärm ja suhkur kaussi ning veelda pärm mudides seda suhkruga, kuni on tekkinud ühtlane vedelam mass.
  2. Kuumuta samaaegselt piim käesoojaks ning lisa pärmisegule. Seejärel lisa sool.
  3. Sulata või madalal temperatuuril ja lase natuke jahtuda ning lisa seejärel pärmisegusse.
  4. Lisa jahu ning sega algul puukulbiga läbi, kui taigen tundub õrnalt vedel, lisa jahu supilusika jagu juurde ning sõtku tainast kätega nii kaua, kuni see tuleb käte küljest lahti.
  5. Jäta taigen soojemasse kohta rätiku alla 1 tunniks kerkima.
  6. Samal ajal puhasta porgandid ning keeda nii porgandid kui munad.
  7. Seejärel riivi pehmeks keedetud porgandid ja haki muna, sega need omavahel ja maitsesta soola ja pipraga.
  8. Rulli tainas 35x55 cm suuruseks ristkülikuks või lihtsalt ristkülikuks paksusega 0,5 cm. Laota peale täidis ja hõõru ühtlaselt laiali. Keera tainas rulli ja suru otsad tugevalt kokku. Tõsta struudel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning soovi korral pintselda lahtiklopitud munaga.
  9. eelsoojenda ahi 185 C-ni ning küpseta struudlit u 15 min või kuni struudel on pealt kuldpruun.
  10.  

No comments:

Post a Comment