Augusti algus tähendab minu jaoks iga-aasta oivalist kukeseenekastet, kahjuks on see aeg nii lühike ja minu isu täitmatu :P Kuid see aasta sai kaste täiendust sinihallitusjuustu näol!
RETSEPT (4 le)
2 mugulsibulat
2 spl vöid
350-400 g kukeseeni
400 ml kohvikoort 10%
soola, pipart maitse järgi
150 g sinihallitusjuustu
Valmistamine:
- Koori ja tükelda sibulad, sulata vöi potis ning lisa sibulad ja kuumuta need maksimaalsel kuumusel vöis aeg-ajalt segades.
- Samal ajal puhasta kukeseened vee all ning lisa sibulasegule, kuumuta maksimaalsel kuumusel umbes 10-15 minutit aeg-ajalt segades. Vahepeal maitsesta kergelt soolaga, et ka seened oleksid hiljem örnsoolase maitsega.
- Seejärel lisa kohvikoor ja kuumuta keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga.
- Löpuks lisa sinihallitusjuust ja sega, aidates nii kaasa selle kiiremale sulamisele.
- Serveeri värske kartuliga!
- Kui sinihallitusjuust ei kuulu lemmikute hulka, siis vöib selle lihtsalt ära jätta ja saab oivalise klassikalise kastme!
No comments:
Post a Comment