Thursday, August 16, 2012

Kukeseenekaste sinihallitusjuustuga



Augusti algus tähendab minu jaoks iga-aasta oivalist kukeseenekastet, kahjuks on see aeg nii lühike ja minu isu täitmatu :P Kuid see aasta sai kaste täiendust sinihallitusjuustu näol!

  RETSEPT (4 le)

2 mugulsibulat
2 spl vöid
350-400 g kukeseeni
400 ml kohvikoort 10%
soola, pipart maitse järgi
150 g sinihallitusjuustu

Valmistamine:
  1. Koori ja tükelda sibulad, sulata vöi potis ning lisa sibulad ja kuumuta need maksimaalsel kuumusel vöis aeg-ajalt segades.
  2. Samal ajal puhasta kukeseened vee all ning lisa sibulasegule, kuumuta maksimaalsel kuumusel umbes 10-15 minutit aeg-ajalt segades. Vahepeal maitsesta kergelt soolaga, et ka seened oleksid hiljem örnsoolase maitsega. 
  3. Seejärel lisa kohvikoor ja kuumuta keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. Löpuks lisa sinihallitusjuust ja sega, aidates nii kaasa selle kiiremale sulamisele.
  5. Serveeri värske kartuliga!
Märkused:
  • Kui sinihallitusjuust ei kuulu lemmikute hulka, siis vöib selle lihtsalt ära jätta ja saab oivalise klassikalise kastme!

No comments:

Post a Comment