Wednesday, July 18, 2012

Suvine kohupiimarullbiskviit mmm...

Väga lihtne ja vähe aeganõudev küpsetis, mis maitseb suurepäraselt kohe peale rullikeeramist kui ka mõni tund hiljem pärast külmkapis laagerdumist! Muide kohupiimaküpsetiste puhul kasutan ainult Ricotta kohupiima Otto või Tervisi sarjast, millel on võrreldes teiste sarnaste toodetega loomupärane koorene maitse ja rullbiskviidi puhul, kus kohupiim on kuumtöötlemata kujul, on maitsevahe kohe tunda.

Kohupiimarull värskelt korjatud mustikatega


 RETSEPT

Biskviit:
4 muna
1 dl suhkurt
3 spl jahu
3 spl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
200 ml vahukoort
250 g kohupiima (Otto või Tervisi)
1 dl suhkurt
2 dl marju

Valmistamine:
  1. Vahusta munad suhkruga hästi tugevaks vahuks.
  2. Sega eraldi kausis jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber ning lisa vispliga kergelt kloppides taignale.
  3. Vala taigen küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 5 min 225 C juures. Jälgi, et biskviit liiga pruuniks ja kuivaks ei küpseks, vaid pigem helepruuniks/ kuldkollaseks jääks.
  4. Võta biskviit kohe ahjust ja lõika juurde teine samasugune ahjuplaadi suurune küpsetuspaber ning aseta biskviidi peale. Võta küpsetuspaberi otstest kinni ning keera biskiit uue küpsetuspaberiga laua peal. Eemalda vana küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidilt, et see katki ei läheks.
  5. Täidise valmistamiseks vahusta koor suhkruga ning sega juurde kohupiim ja marjad.
  6. Laota täidis ühtlaselt biskviidile ja keera see küpsetuspaberi abil rulli.
  7. Jäta biskviit paariks tunniks külmkappi imenduma ning serveerides raputa peale tuhksuhkrut.

1 comment: