RETSEPT
350 g Savoiard´i ehk keeleküpsiseid (Ladyfingers)
Immutamiseks:
5 dl kanget espresso kohvi
0,75 dl Vana Tallinnat (või amarettot/ kohvilikööri/ rummi/ šerrit/ konjakit)
Kreem:
3 suurt munakollast
1 dl suhkrut
500 g mascarpone
3 dl 35%vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
Kaunistamiseks:
Kakaopulber
Maasikad või muud marjad
Valmistamine:
- Eralda munakollased valgetest ja vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillisuhkruga pehmeks vahustatud vahukoor.
- Sega immutamiseks mõeldud kuum kohv ja liköör, lase jahtuda.
- Kasta pooled küpsised ükshaaval kohvisegusse ning laota serveerimisalusele teineteise kõrvale. Määri peale pool kreemist. Nüüd laota peale ülejäänud küpsised, kastes need esmalt kohvisegusse, ning kata ülejäänud kreemiga.
- Aseta kook vähemalt 4 tunniks või terveks ööks külmkappi, et kohvisegu ja kreem saaksid imenduda.
- Enne serveerimist sõelu valmis tordile kakaopulbrit ja kaunista nt maasikatega.
- Kuna öigete keeleküpsiste hankimine on Tallinnas raske, siis olen avastanud, et kindla peale on möistlik minna Kristiine Prismasse, kus saab nii keeleküpsised kui ka mascarpone.
No comments:
Post a Comment