Tuesday, July 17, 2012

Imeline Tii-raa-miii-suuu

... ehk abosluutselt kõige kõige parem kook!!! See on nii minu kui kogu mu pere lemmik ja absoluutselt alati nõutud igal sünnipäeval. Tirami Su võlu seisneb selle valmistamise lihtsuses ja lihtsalt vapustavas kreemises maitses, et hääd pealehakkamist ja kohe!



RETSEPT

350 g Savoiard´i ehk keeleküpsiseid (Ladyfingers)

Immutamiseks:
5 dl kanget espresso kohvi
0,75 dl Vana Tallinnat (või amarettot/ kohvilikööri/ rummi/ šerrit/ konjakit)

Kreem:
3 suurt munakollast
1 dl suhkrut
500 g mascarpone
3 dl 35%vahukoort
2 tl vanillisuhkrut

Kaunistamiseks:
Kakaopulber
Maasikad või muud marjad

Valmistamine:

  1. Eralda munakollased valgetest ja vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillisuhkruga pehmeks vahustatud vahukoor.
  2. Sega immutamiseks mõeldud kuum kohv ja liköör, lase jahtuda.
  3. Kasta pooled küpsised ükshaaval kohvisegusse ning laota serveerimisalusele teineteise kõrvale. Määri peale pool kreemist. Nüüd laota peale ülejäänud küpsised, kastes need esmalt kohvisegusse, ning kata ülejäänud kreemiga.
  4. Aseta kook vähemalt 4 tunniks või terveks ööks külmkappi, et kohvisegu ja kreem saaksid imenduda. 
  5. Enne serveerimist sõelu valmis tordile kakaopulbrit ja kaunista nt maasikatega. 
 Märkused:
  • Kuna öigete keeleküpsiste hankimine on Tallinnas raske, siis olen avastanud, et kindla peale on möistlik minna Kristiine Prismasse, kus saab nii keeleküpsised kui ka mascarpone. 

No comments:

Post a Comment