Maailma parim (söögi)asi on jäääätis! Selle valmistamine kodustes tingimustes pole lihtne ja on hea, kui on olemas väike kodusteks tingimustes mõeldud jäätisemasin. Tänu vaniljekaunadele on jäätisel loomulik vaniljemaitse, mitte tüüpiline võltsvanilje nagu poejäätistel.
RETSEPT
RETSEPT
2 vaniljekauna
6 dl 3,5 % piima
6 munakollast
2 dl suhkurt
5 dl vahukoort
Valmistamine:
- Lõika vanillikaun pikisuunas pooleks ja kaabi seemned noaotsaga välja. Sega potis piim, vaniljekaunad ja -seemned.
- Kuumuta keemiseni, tõsta tulelt ja kata kaanega. Lase 30 minutit seista.
- Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks.
- Kuumuta piim uuesti keemiseni ja kalla vähehaaval ning pidevalt vispliga vahustades munavahu hulka.
- Kuumuta segu pliidil kuumaveevannis pidevalt puulusikaga segades umbes 10 minutit. Tõsta segu tulelt ja kalla juurde külm vahustamata koor.
- Jahuta segu kiirelt külmaveevannis ja ... varinat 1) hoia vähemalt 1 tund külmkapis kuni üleöö. Seejärel sega ja säilita sügavkülmas. Variant 2) kasuta väikest jäätisemasinat ning pane kiirelt jahutatud segu jäätisemasinasse ja lase segada, kuni mass on tihedaks muutunud ja pane üheks ööks sügavkülma.
No comments:
Post a Comment